Blogg

Slik kan EMDR hjelpe mot sorg, traumer og PTSD

Mange av oss vil oppleve noe traumatisk i løpet av livet, i større eller mindre grad. Personer som opplever noe svært traumatisk kan utvikle PTSD (posttraumatisk stresslidelse), en tilstand som kan oppstå lenge etter selve hendelsen.

EMDR er en metode med dokumentert god effekt i forhold til traumatiske minner, panikkangst/fobier, vedvarende sorgreaksjoner og stressmestring.

Jeg har nylig vært med i programserien Sinnssykt som går på NRK P3. Der hjelper jeg Christian som fikk posttraumatisk stresslidelse etter en ulykke i russetiden – han blir ikke kvitt bildene av sin døende kompis på hjernen.

Fra programserien Sinnssykt på NRK P3

I episode 4 kan du se hvordan EMDR-behandling fungerer, og hvordan Christian fikk hjelp.

Om EMDR:

 • EMDR står for Eye Movement Desensitization and Reprocessing
 • Behandlingen går ut på at man fokuserer på vonde eller traumatiske hendelser eller minner mens man følger bevegelser med øynene
 • Bevegelsene kan være håndbevegelser eller lys som flyttes fra side til side
 • Øyebevegelsene har bevist å redusere uro
 • Oppmerksomheten mot traumet samtidig med de ytre bevegelsene utsetter arbeidsminnet for stor belastning og forstyrrer styrken av det vonde minnet
 • EMDR gjennomføres av kvalifiserte fagfolk og er anerkjent av Verdens helseorganisasjon som behandlingsmetode for personer som lider av posttraumatisk stress.
Kilde: NRK.no

Mindfit hjelper deg å flytte fokus og redusere negative tanker! Last ned nå: på App Store / på Google play

Usynlige sykdommer-alt vi ikke ser!

Utdrag fra intervju i Kamille med Janne Ekeberg Amundsen, psykologspesialist og medeier i Mindfit. Skrevet av Tine Cecilia Holm.

I Kamille nr 5, 2016 ble jeg intervjuet i forbindelse med en reportasje som omhandlet usynlige sykdommer, og det å stå utenfor arbeidslivet. Her kan du lese mine tips. Fortsett å lese «Usynlige sykdommer-alt vi ikke ser!»

Mamma, redd ditt liv – eller velg alkohol

Jeg har i samarbeid med Helga Melkeraaen jobbet i flere år med kurs og samtaler for barn og deres foreldre i hjem med rusmiddelproblemer. Erfaringene deler vi nå i en egen bok.

Det er vanskelig å snakke med sårbare familier om personlige forhold Fortsett å lese «Mamma, redd ditt liv – eller velg alkohol»

Episode 1 – Spør psykologen

podkast-mindfit-fbI forbindelse med mitt arbeid med Mindfit lager vi podcast «Spør Psykologen!». Her ser du vår aller første episode. Vi har valgt ut tre spørsmål fra våre lesere som vi svarer på (spørsmålene ser du under bildet).

I denne sendingen fra 24. mars møter du Mindfits psykologspesialist Janne Ekeberg Amundsen og programleder Nils Heldal.

Fortsett å lese «Episode 1 – Spør psykologen»

Mini-psykolog i lomma

Mindfitapp-01Jeg har vært med å utviklet Mindfit – en app som fungerer som en mini-psykolog i lomma!

Mindfit hjelper deg å få en bedre hverdag, og bli mer bevisst de positive ting som skjer i livet ditt her og nå. Med enkle grep og teknikker kan du endre ditt tankemønster, og oppnå positiv endring.

Fortsett å lese «Mini-psykolog i lomma»

Hvem oppsøker psykolog?

Erfaringsmessig er det mange grunner til å oppsøke psykolog. Det kan oppstå akutte problemer grunnet samlivsbrudd eller traumatiske hendelser. Du kan ha pådratt deg ulike psykiske plager som depresjon, angst eller spiseforstyrrelser. I noen faser av livet oppstår det kriser knyttet til jobb eller privatliv.

Aktuelle temaer for å oppsøke psykolog kan være:

 • angst, coaching, egenutvikling, depresjon/kriser, konflikthåndtering, samliv, sorg, stressmestring, traumebehandling eller utbrenthet.

Jeg tilbyr:

 • Traumebehandling (EMDR)
 • Kognitiv terapi
 • Samtaleterapi for enkeltpersoner og par
 • Oppdrag hvor arbeidsgiver dekker utgifter for sine ledere/arbeidstakere

Du trenger ingen henvisning fra lege

Hør meg på Norgesglasset

Jeg har hatt faste innslag i P1, Norgesglasset hvor jeg var en del av Norgesglasset’s panel av ”kloke hoder.

Jeg og programleder Pål Plassen snakket om aktuelle temaer fra psykologifeltet.

 

%d bloggere like this: